Tuniakové placky a Tekvicová polievka

Ak máte chuť na sýtejší obed, ktorý Vás nezaťaží tak táto kombinácia naozaj vyšla 👌🏼

Placky

• 3 zemiaky varené
• 3x100g tuniak v slnečnicovom oleji SOKRA
• 3sušené rajčiny
• 1 strúčik cesnaku roztlačený
• sol
• rasca mletá

Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pomiešame s ostatnými ingredienciami a vytvoríme placky. Pečieme v rúre na 180 stupňov

Tekvicová polievka:

• 1 tekvica hokaido
• 1 zemiak
• olivový olej
• maslo
• soľ
• čierne korenie
• na zdobenie tekvicové semienka, creme fraiche alebo biely jogurt, tekvicový olej

Tekvicu si umyjeme , vyberieme vnútro, pokrájame a aj so šupkou, nevyhadzujeme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na plech do rúry na 180 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Preložíme do hrnca, orestujeme na masle a pridáme 1,5L vody , zemiak , soľ. Keď sa všetko prevarí , zmixujeme a pridáme čierne korenie. Podľa chuti môžete zjemniť smotanou na šľahanie. V tanieri môžeme ozdobiť a dochutiť lyžicou creme fraiche alebo bielym jogurtom, troškou tekvicových semienok a tekvicovým olejom.

Dobrú chuť.

Nákupný košík