Budeme potrebovať:
- 100g tuniaka v rastlinnom oleji našej značky Sokra
- 2PL strúhanky
- jarná cibuľka (biela časť)
- 5g petržlenovej vňate
- 1/2 čl sušeného cesnaku
- 1čl šťavy z citrónu
- soľ, korenie
Na ozdobu:
- majonéza
- avokádo
- červená cibuľa
- kučeravý šalát
- sezamové semienka
Z konzervy odstránime prebytočný olej a tuniaka dáme do misky. (olej nevyhadzujeme) K tuniaku pridáme strúhanku a sušený cesnak. Jarnú cibuľku si nasekáme nadrobno spolu s petržlenovou vňaťou a taktiež pridáme k ostatným surovinám. Napokon pridáme šťavu z citrónu. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vznikla tuhá hmota. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
V rukách si vytvoríme burgre s hrúbkou asi 2cm a opečieme na olivovom oleji z tuniaka, z každej strany do zlatista.
Na spodok žemle si navrstvíme majonézu, kučeravý šalát, tuniakové mäso, avokádo, sézam, cibuľu pokrájanú na kolieska a opäť majonézu.
Dobrú chuť😋